SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb bez węglowodanów

  • dieta na wycinke

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] tłuszczu. Warto dodać tutaj np. orzechy (migdały, włoskie, brazylijskie, pestki dyni) i odżywkę białkową lub obok owsianki zjeść dodatkowo jajecznicę czy ugotowane jaja.. 2.chleb razowy, mozzarella – jeśli chleb nie jest podstawą diety to raz na jakiś czas może się pojawiać. Warto ten posiłek uzupełnić o trochę warzyw. 3.ryz, piers z kurczaka [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-21 07:36:06 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Pieczywo

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Nie ma się co oszukiwać, ale nie znalazłam nigdy chleba, który ma poniżej 200 kcal na 100g. Nie wiem z czego musiałby być ten chleb, bo na pewno nie z mąki. Jeśli mówimy o prawdziwym pieczywie, wypiekanym w prawdziwej piekarni, to na pewno białe pieczywo będzie miało najmniej kalorii (ciemny chleb czy bułki zazwyczaj mają więcej tłuszczu przez [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 335 Data: 2019-08-09 08:37:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta kopenhaska

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Jesli chodzi o kopenhaska to naprawde trzeba sie zastanowic nad okresem jej stosowania. Ja ja przeprowadzilam w sumie raz tylko przez 13 dni, schudlam wtedy ok 6 kg, i nie przytylam od tamtej pory. Przeprowadzalam ja razem z kolezanka i kolega z pracy, i jakos sie trzymalismy raznie, nie mialam zaplanowanych w tym czasie zadnych wyjazdow i gosci:) [...]

    Odpowiedzi: 4819 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-19 09:35:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki za odpowiedź. - chleb ostatnio faktycznie ograniczyłem. Dżem do urozmaicenia omleta na przemian z miksowanym bananem. - w każdym posiłku zwykle jest pomidor, ogórek kiszony (poza okołotreningowymi), do tego minimum jedna duża porcja warzyw w postaci zupy ze świeżych warzyw albo leczo (to to ostatnie z wołowiną i ziemniakami). - dietę [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 13367 Data: 2015-08-04 18:57:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Chleb słonecznikowy z Biedronki OPINIE!!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] pośrodku. Pieczywo w dużej mierze niestety jest niezbyt dobre jakościowo. Producenci bazują na udziale przetworzonej i oczyszczonej mąki pszennej, jako głównego składnika chleba. Bez wątpienia warto więc wyeliminować z naszej diety pieczywo jasne, którego skład zaczyna się od mąki pszennej. To właśnie skład produktu jest tym, na co powinniśmy [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-10-31 11:36:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening dla typowego endomorfika

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] przez enzymy ślinowe. no i wlasnie ze nie jest zbyt zlozonym związkiem tez szybko sie wchlania. wolnowchlanialne - cukry z kaszy gryczanej, makaron razowy, ryz brązowy, chleb razowy.. Jeśli chodzi o mnie, to ja juz w życiu trochę przebyłem na siłowni, moim błędem było to ze nie wiedziałem jak ćwiczyć, przez dwa lata (do dziś) po każdym [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 17197 Data: 2008-04-11 16:01:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] węglowodanów w diecie, u sportowców jak i u osób o dużej aktywności fizycznej zazwyczaj wprowadza się węglowodany pochodzące z rafinowanych źródeł jak właśnie biały ryż, chleb pszenny, a czasem nawet coś słodkiego. Dlaczego? otóż są lekkostrawne, powodują większy wzrost glikemii poposiłkowej, a to równa się z szybszym uzupełnieniem rezerw [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-09-01 10:39:41 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Znasz podstawy zbilansowanej diety? Po tym co piszesz, ewidentnie widać, że nie. Skoro eliminujesz pieczywo, to oczywistym jest, że dajesz za nie inne źródło węglowodanów, a Ty pytasz jakbyś kompletnie nie wiedziała co teraz zrobić, zjeść salceson, czy może pierogi na margarynie. Zapraszam do zapoznania się z zalecanymi źródłami węglowodanów: [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-05-15 17:46:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białe pieczywo - jeść, czy nie jeść?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] węglowodanów w diecie, u sportowców jak i u osób o dużej aktywności fizycznej zazwyczaj wprowadza się węglowodany pochodzące z rafinowanych źródeł jak właśnie biały ryż, chleb pszenny, a czasem nawet coś słodkiego. Dlaczego? otóż są lekkostrawne, powodują większy wzrost glikemii poposiłkowej, a to równa się z szybszym uzupełnieniem rezerw [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-07 19:24:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jaki zastosowa spalacz tłuszczu?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jedz duzo wazyw.. kalafior, borkuly brukselki... wszystko gotowane chociaz i mzoan robic odmiany z patelni itd.. ale gotowane zdrowsze. najlepiej wywal wszystko co maczne.. chleb, makarony ciasta.. wegle maja byc latwoprzyswajalne to samo i bialko. wybierz sobie jak chcesz jesc.. czy zjadac weglowodany tylko przed treningami (przed i po wraz z [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 12898 Data: 2007-12-08 00:03:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pieczywo lidl

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pieczywo jest nieodłącznym elementem większości osób. Sporo osób lubi zjeść kawałek chleba, czy bułkę, z mięsem, rybą, nabiałem, czy jajkami. Warto jednak wiedzieć o tym jakie pieczywo należy wybierać kupując je w sklepach. Bez wątpienia nie powinno być to pieczywo pszenne. Warto bazować na: - pełnoziarnistym, - pumpernikiel, - graham, - [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 9374 Data: 2018-09-10 20:52:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co jeść na mase mięśniową w wieku 15 lat ??

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] w której mamy jakąś nietolerancję pokarmową na konkretne produkty lub grupę produktów. Źródłami węglowodanów w diecie są przede wszystkim: ryż biały i brązowy, ziemniaki, chleb dobrej jakości, wszelakiego rodzaju kasze, makarony, a także owoce Źródłami białka są: jajka, mięso kurczaka, mięso indyka, wieprzowina, wołowina, rośliny strączkowe, [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 773 Data: 2022-07-20 13:06:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ilość pieczywa

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam, Pieczywo jest nieodłącznym elementem większości osób. Sporo osób lubi zjeść kawałek chleba, czy bułkę, z mięsem, rybą, nabiałem, czy jajkami. Warto jednak wiedzieć o tym jakie pieczywo należy wybierać kupując je w sklepach. Bez wątpienia nie powinno być to pieczywo pszenne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2021-03-14 17:16:22

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1556 Data: 2021-03-14 17:13:12 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Insulina i jej wpływ na metabolizm

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wyciszeniu/zmniejszeniu. Opisywany jest w literaturze medycznej fakt zmniejszania reakcji na pokarm po zastosowaniu diety rotacyjnej. Utrzymywanie codziennie pół kromeczki chleba/bułki czy jednego posiłku zbożowego/dobę NIE JEST w tej kategorii medycznej leczeniem. Jest podtrzymywaniem choroby. Niemniej jednak jest lepsza od posiłków zbożowych [...]

    Odpowiedzi: 94 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-03 22:12:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jak ryż, kasza, makarony. Lecz nie odrzucajmy całkowicie cukrów prostych, bo np. po treningu przyda się szybkie uzupełnienie glikogenu w mięśniach do tego mogą służyć np. chleb ryżowy (taki w okrągłych kawałkach). Elementem budującym nasze mięsnie jest białko, może ono być wykorzystane jako element energetyczny ale tylko przy niedoborze [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-06 14:19:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] istotna przyczyna większości chorób. Spróbujmy wyjaśnić na czym to polega. Wszystkie posiłki możemy podzielić na grupy: 1. Białka - mięso ryby, jaja itd. 2. Węglowodany - chleb, miód, cukierki, ziemniaki itd. 3. Tłuszcze - masło, olej, smalec itd. 4. Roślinne - warzywa, owoce, soki. Trawienie węglowodanów zaczyna się już w jamie ustnej, białka [...]

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-14 09:43:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O D Ż Y W I A N I E - w a r t o z e r k n ą ć

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] sumiennie przygotowywać się do maratonu. Ponieważ zależało mi na dobrym wyniku, postanowiłem taką dietę zastosować. Trochę przerażała mnie perspektywa wyeliminowania z diety chleba, makaronu, ryżu, ziemniaków, kaszy, bananów i tym podobnych. O cukrach prostych nie wspomnę, ale czego się nie robi jeśli w perspektywie ma się poprawić rekord [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 10697 Data: 2004-08-08 21:43:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z indyka, udziec z indyka, dorsz, śledzie, makrela, łosoś, jaja kurze, odżywki (Whey C-6, BCAA) Węglowodany: płatki owsiane, ryż brązowy/basmati, makarony, ziemniaki, chleb żytni razowy z mąki 2000, warzywa+owoce, carbo po treningu Tłuszcz: żółtka jaj, masło orzechowe , oliwa z oliwek, , orzechy, suplementy omega 3 V - TRENING Trenuje [...]

    Odpowiedzi: 902 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-03 16:45:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] naturalny - 1/3 pojemnika (50 ml) Mleko 0,5% tłuszczu - 1 szklanka (250 ml) Chleb chrupki - 2 kromki (14 g) Margaryna miękka - bardzo cienko (5 g) II śniadanie (88 kcal) chleb razowy - 1 kromka (30 g) pasta z gotowanych warzyw: - marchewka (25 g) - pietruszka (10 g) - seler (8 g) - por surowy (15 g) Woda mineralna niegazowana - 1 szklanka [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-15 21:21:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA TAO (+ dieta a suplementy + dieta a doping)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zapasowy. Pośrednie produkty skrobi nazywają się dekstrynami. Są one dużo lepiej przyswajalne przez organizm ludzki niż surowa skrobia. Dekstryny tworzą chrupiącą skórkę na chlebie, powstają również podczas gotowania makaronu." "Aby skrócić okres regeneracji organizmu, badacze znaleźli sposób przyspieszający resyntezę glikogenu. [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 10159 Data: 2003-09-18 15:18:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)